יוני 19, 2024
המאפה של אריה

המאפה של אריה

מאפה נדיר של גבינות ותרד מבצק פילו. המאפה מושלם עבור ארוחת ערב חלבית.

אנחנו מבטיחים לכם שאם תכינו את המאפה של אריה, תקבלו הרבה מחמאות.

אז קדימה, אנחנו מתחילים!

המאפה של אריה

רכיבים

תבנית מלבנית (תבנית מתכת של התנור או תבנית חד פעמית גדולה)
8 דפי פילו
1/2 בצל לבן קצוץ דק
300 גרם עלי תרד טריים או קפואים (במידה ואתם משתמשים בקפואים, יש להפשיר אותם)
300 גרם גבינת קוטג' או גבינה לבנה
250 גרם גבינה בולגרת מגורדת
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1 ביצה L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
שמן קנולה או ספריי שמן

אופן ההכנה

-שימו 2 כפות שמן וטגנו את הבצל הלבן עד להזהבה. לאחר מכן, הוסיפו את עלי התרד.
ערבבו את הכל במשך 3 דקות.
הסירו מהאש.

-בקערה גדולה, ערבבו יחד גבינת מוצרלה, גבינה בולגרית וגבינה לבנה.
הוסיפו גם את הביצה, המלח והפלפל השחור.

-הוסיפו את התערובת של התרד והבצל לתערובת הגבינות וערבבו היטב.

-חממו תנור ל-200 מעלות ושמנו היטב את התבנית.

-קחו דף פילו אחד והניחו אותו על משטח העבודה שלכם.
תוכלו להתיז עליו ספריי שמן או למרוח עליו שמן. הניחו על הדף הזה, דף פילו נוסף.
גם אותו תדאגו לשמן היטב.

-לאורך הדף, שימו 3 כפות מתערובת הגבינה והתרד. לאחר מכן, גלגלו בזהירות לצורת גליל
ואותו סובבו לצורה של שבלול.
עשו כך עם שאר הדפים.
צריכים לצאת לכם סה"כ 4 שבלולים.

-הניחו את כל השבלולים בתבנית המשומנת והברישו אותם היטב עם שמן ופזרו מעליהם שומשום.

-הכניסו לתנור לאפייה של 30 דקות בתכנית שני גופי חימום (פס עליון ופס תחתון).
שימו לב: המאפה יהיה מוכן כאשר הוא יהיה מוזהב.

בתאבון!